Hrvatski radio

Radio Split

Humanitarni 10. Festival šalše i salse bez puka

13.09.2020.

08:07

Autor: RS

Humanitarni 10. Festival šalše i salse bez puka

Humanitarni 10. Festival šalše i salse bez puka

Foto: - / -

10. Festival šalše i salse ove godine bit će u nešto drugačijem izdanju. Zbog nemogućnosti održavanja gastro i zabavnog programa Festival će se održati u Marini Kaštela u restoranu Spinnaker u srijedu 16. rujna 2020. u 13 sati bez posjetitelja uz nazočnost medija, donatora i pokrovitelja.

Šalšu s domaćim makarunima pripremit će jedan od najboljih poznavatelja i prezentatora domaće kuhinje, kuhar Antun Nišević koji već dugi niz godina sudjeluje kao član prosudbene komisije na skoro svim natjecanjima kuhara u Hrvatskoj – pa tako i na festivalu šalše u Kaštelima. Svakako treba napomenuti da je Antun Nišević osim izvrsni specijalist poznavanja dalmatinske kuhinje i izvrsni poznavatelj hrvatske, internacionalne, njemačke i mađarske kuhinje te stručni predavač na fakultetima i veleučilištima gastronomije. Uz Antuna svoj obol u spravljanju šalše dati će i kuharica Marine Kaštela Dragica Alajbeg.

Svih proteklih godina festival je imao humanitarni karakter. Prikupljenim sredstvima od donacija pomagali smo u opremanju kuće za beskućnike u Kaštelima, a i ove godine nastavljamo tu tradiciju. S obzirom da je udruga Sv. Jeronim, koja skrbi o beskućnicima, krenula u obnovu i proširenje kapaciteta prihvatilišta potrebni su im ormari, stolovi, stolice, krevet, kuhinja, televizija, materijal za uređenje kao i hrana te higijenske potrepštine.

Kontakt: Srećko Radan, predsjednik udruge, mob. 0915525361

Podaci za uplatu:

UDRUGA SV. JERONIM, CESTA DR. F. TUĐMANA 434 A, 21213 K. GOMILICA, OIB: 03572593865

RN ZA UPLATU KOD PBZ-A: IBAN HR4823400091110119260,

Opis plaćanja: donacija za prenoćište udruge sv Jeronim

10. Festival šalše i salse održava se pod pokroviteljstvom Grada Kaštela, Turističke zajednice grada Kaštela, Cemex d.d. i Marine Kaštela u organizaciji Udruge za promicanje kvalitete života, kulturnih vrijednosti i baštine „Šušur“.

Program će se održati u skladu s preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.