Hrvatski radio

Radio Split

I Imoćani obilježili Svjetski dan činjenja dobrih djela

06.04.2022.

09:52

Autor: Centar za održivi razvoj Imotski

Čišćenje u Ričicama

Čišćenje u Ričicama

Foto: Centar za održivi razvoj Imotgski / COR Imotski

Volonteri i volonterke Imotske krajine na poziv lokalnog volonterskog Centra za održivi razvoj priključili su se obilježavanju Svjetskog dana činjenja dobrih djela na području Imotske krajine različitim volonterskim aktivnostima. U volonterskim akcijama sudjelovalo je pedesetak volontera s preko 100 sati volonterskog rada.

Centar za održivi razvoj organizirao je volontersku akciju ''Kuća za sve'' tijekom koje su volonteri prikupili prigodne poklone i posjetili obitelj pristiglu iz Ukrajine, koja je svoj privremeni dom pronašla u Imotskom. Volonteri su se družili s djecom i s njima proveli ugodno popodne. Centar je organizirao i volontersku akciju ''Rođendanski anđeli'' u kojoj su volonteri izradili prigodne rođendanske čestitke i uz simbolične poklone ih dostavili starijima i nemoćnima na području Imotske krajine.

Učenici Osnovne škole 'Josip Vergilij Perić' s koordinatoricom su od 21. ožujka do 1. travnja prikupljali plastične boce i limenke te ih dostavili na reciklažu. Tako prikupljen novac doniran je Crvenom križu.

Udruga KUM Proložac i Kolajna ljubavi su zajedno proveli akciju ''Otvori za osmijeh'', u kojoj su za štićenike Doma za starije Runović izradili prigodna pisma i domaće sapune kako bi im uljepšali nadolazeće blagdane.

Kulturno-umjetnička Udruga „Ujević“ je reciklirala postojeće materijale kako bi izradila klupu i oplemenila prostor za provođenje slobodnog vremena mještana i gostiju Krivodola.

Zavičajna Udruga Eko Ričice je čistila i uređivala put do pećine Gavranuša i šumu Carske čatrnje uz šetnicu Ričice - Studenci.

I nakon Svjetskog dana činjenja dobrih djela imotski volonteri nastavljaju činiti dobra djela. Pratite aktivnosti naših volontera i lokalnog volonterskog centra na mrežnoj stranici https://volonteri-im.eu/ - izvijestili su iz imotskog Centra.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.