Hrvatski radio

Radio Split

I mentalnim treningom do zdravlja

22.01.2020.

14:39

Autor: Miranda Hrabar

I mentalnim treningom do zdravlja

I mentalnim treningom do zdravlja

Foto: - / -

Uz pritisak užurbane i sve zahtjevnije svakodnevnice na svim razinama života, većina nas ipak nalazi vremena za razne oblike tjelovježbe; barem dva puta tjedno. Uz definirane mišiće, lijep izgled te konzumaciju vitamina i proteina, zanemarujemo vježbe koje su nužne za zdrav i kvalitetan život

- mentalni trening. Postoje učinkovite tehnike nezaboravljanja, vježbe koncentracije, memorije, pamćenja i kreativnosti. 

Trening za mozak uključuje vježbe mentalne higijene koristan je za funkcioniranje u svakodnevnom životu, u poslovnoj ili sportskoj karijeri. Kroz jednostavne vježbe mijenja se način gledanja na izazove i podiže mogućnost kontrole misli, emocija, ponašanja, motivacije i fokusa, u bilo kojoj situaciji, poručuje voditeljica mentalnog treninga Marina Hajdić iz VAK edukacijskog ureda, uoči jednog takvog treninga koji se u srijedu, 22. siječnja, u 20 sati održava u splitskome Klubu Zona:

MENTALNI TRENING MARINE HAJDIĆ

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.