Hrvatski radio

Radio Split

I turisti žele posjetiti splitsko brodogradilište

17.05.2017.

14:54

Autor: Jadran Marinković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

S obzirom na to da posljednjih godina bilježimo veliko zanimanje domaćih i stranih gostiju za boravak u Splitu, adventski slogan 'Split je hit, dođi u Split' može se primijeniti i na Brodosplit. U samo godinu dana, organiziranim izletima splitski 'škver' je posjetilo više od 1.500 ljudi.

Najbrojnije su osnovne, srednje škole i fakulteti iz Splita, ali i obrazovne ustanove iz Benkovca, Zadra, Dubrovnika, Brača, Korčule, Jastrebarskog i Zagreba. Mnoge turističke agencije, domaće i strane u svoje su programe uvrstile i posjet Brodosplitu.

Najveći interes iskazuju gosti iz Slovenije, zatim iz Austrije, Francuske, Njemačke, Belgije, Švicarske i Češke. U posljednje vrijeme ima i pojedinačnih posjeta iz SAD-a, Brazila, Izraela i Poljske.

U dvosatnom obilasku posjetitelji se najprije upoznaju s modelima brodova, njih više od 70, sačuvanih u 'muzeju brodogradilišta', a potom slijedi šetnja po proizvodnim halama i razgledavanje novogradnji, posebno najvećeg jedrenjaka na svijetu, čije je porinuće zakazano za 10. lipnja ove godine.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.