Hrvatski radio

Radio Split

I u mom gradu Vukovar svijetli

18.11.2015.

14:00

Autor: Radio Split

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

I ove godine, prema zamisli dr. sc. Vini Rakić, autorice spomen čina 'I u mom gradu Vukovar svijetli', i 17. put Ogranak Matice hrvatske u Splitu organizira spomen čin paljenja svijeća duž Vukovarske ulice, od 17 i 30 minuta do 18 sati.

Od 1999. taj spomen čin održava se cijelom dužinom Vukovarske ulice. Misa u konkatedrali sv. Petra služit će se u 18 sati. Autorica i inicijatorica Vini Rakić podsjeća da je taj spomen-čin, koji je prihvatila i cijela Hrvatska, nastao kao reakcija na pokušaje relativizacije žrtve i agresora.

Svijeće će se večeras, u 17,30 minuta, paliti i u Kliškoj ulici u Splitu, ispred prostora Udruge osoba s invaliditetom. Stradanje Vukovara Udruga već osmu godinu obilježava humanitarnom akcijom prodaje svijeća „Moje svjetlo za moj Vukovar". Prikupljena sredstva dostavit će se Gradu Vukovaru za djecu s poteškoćama u razvoju u najsiromašnijim obiteljima. Kupnjom svijeća akciji su se odazvale splitske osnovne škole Dobri, Trstenik, Brda i Srinjine - kaže predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Split Senka Mrkonjić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.