Hrvatski radio

Radio Split

Ivan Mrvoš razvija svoju pametnu solarnu klupu

21.12.2015.

12:36

Autor: Vedrana Krstić Ivanišević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prodao je električnu gitaru i s tim novcima u podrumu obiteljske kuće u Solinu napravio prvu pametnu solarnu klupu, danas ne može isporučiti onoliko klupa koliko ih traže, a već je napravio i novu inačicu, na kojoj će se moći puniti mobiteli- bežično.

Riječ je o dvadesetgodišnjem solinskom poduzetniku Ivanu Mrvošu koji večeras u Solinu otvara i prvi krug investicija u svoje poduzeće.

Novi model 'smart benča 2' zasigurno će osvojiti tržište jer je i sadašnji već postavljen u 30-tak hrvatskih graadova, 20 su ih naručili iz Katra, a pozivi stižu iz SAD-a, Norveške i drugih zemalja. Nova inačice pametne solarne klupe ima udvostručenu snagu solarnih ploča, a osim bežičnog punjenja mobitela, i ugrađen sustav pročišćavanja zraka, informativni ekran i mogućnosti za USB-e te još neke tehnološke novotarije, a koristi tehnologiju koju je davno razvio Nikola Tesla...

Ivan Mrvoš počeo je razvijati posao i svoje malo poduzeće prije dvije godine, još kao srednjoškolac, prvu klupu financirao je prodajom svoje električne gitare, a poslije svaku iduću od prethodno prodane. Plan mu je da isporučuje seriju od 30 klupa godišnje i zato širi poduzeće i traži investitore.

Samo je nebo granica - vjeruje Ivan, radni dan je kratak, od ožujka će nova generacija pametnih solarnih klupa biti u prodaji.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.