Hrvatski radio

Radio Split

Izborna predkampanja se zahuktava u Splitu

18.01.2017.

07:50

Autor: Zrinka Bilandžić, Sandra Kuzmanić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nešto više od 4 mjeseca ostalo je do svibanjskih lokalnih izbora kada ćemo treći put neposredno birati splitskog gradonačelnika. Predkampanja se zahuktava, a posebnost ovih izbora je da prvi put imamo i dvije ozbiljne kandidatkinje iz stranaka Pametno i SDP.

Riječ je o predsjednici stranke Pametno, Marijanu Puljak koja će službeno na Skupštini stranke objaviti kandidaturu, i sadašnjoj zamjenici gradonačelnika Aidi Batarelo, koja je prihvatila takvu odluku Predsjedništva SDP-a.

Čini se da je pred nama nikad neizvjesnija kampanja - i enigmatičar Robert Pauletić potvrdio nam je da je postigao dogovor s Mostom, a i bivši gradonačelnik Željko Kerum se uključio u kampanju i uvjeren je, opet će vladati Splitom. HDZ je još u studenom krenuo u utrku s Androm Krstulovićem Oparom, a i sadašnji gradonačelnik Ivo Baldasar će kao neovisni pokušati osvojiti još jedan mandat u Banovini. Poslušajmo što su kandidati danas izjavili, u prilogu Zrinke Bilandžić. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.