Hrvatski radio

Radio Split

Izgorio motocikl i dva auta u Uskočkoj ulici

08.02.2017.

10:48

Autor: Zrinka Bilandžić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Što se događa u Splitu? Noćas su opet gorila vozila u splitskoj Uskočkoj ulici, zapaljen je jedan motocikl marke Suzuki Burgman, a požar se proširio i na dva automobila; jedan je Mercedes A klase, a drugi Fiat Seicento. Ovo je već drugi požar na vozilima u veljači.

Stanari u tom gusto naseljenom dijelu Splita su se uplašili i jutros oko 4 i 30 sati su gotovi svi iz okolne kuće izašli na ulicu, u strahu da se požar ne proširi i na njihovu kuću. Oni su uvjereni da je požar podmetnut, znaju i tko je vlasnik motocikla, a kažu, on je već policiji rekao i na koga sumnja da je podmetnuo požar.

Naša novinarka Zrinka Bilandžić je bila u Uskočkoj ulici, evo što su još izjavili stanari.

Policija je još uvijek na mjestu događaju, obavlja se očevid, a glasnogovornica PU Splitsko dalmatinske Ana Čepić je jutros izjavila da je tijekom 2016. godine bilo čak 18 podmetnutih požara na vozilima na splitskom području. Od toga je 6 slučajeva riješeno i protiv 7 osoba su pokrenute kaznene prijave.

Ovo je drugi podmetnuti požar na vozilima u veljači. Prije nekoliko dana je gorilo i u Šižgorićevoj ulici u Splitu, izgorio je automobil marke Audi, a taj slučaj je već riješen i protiv počinitelja je podignuta kaznena prijava

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.