Hrvatski radio

Radio Split

Izgorio motor u jahti njemačkog državljanina

09.02.2021.

07:13

Autor: RS

Izgorio motor u jahti njemačkog državljanina

Izgorio motor u jahti njemačkog državljanina

Foto: - / -

Službenici Lučke kapetanije Split dojavu o požaru zaprimili su jučer, 8. veljače u 16.40h, iz Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) te su odmah pristigli na poziciju nesreće (vez u servisnome dijelu splitske ACI marine),

gdje su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Split već započeli gašenje požara.

Nakon što je u 17.00h požar u potpunosti ugašen, službenici LK Split obavili su očevid opožarene motorne jahte „ANGI“, zastave Republike Njemačke, dužine 18 metara, u vlasništvu D. J., državljanina Republike Njemačke, a temeljem dostupnih podataka u okviru obavljenog očevida, u ovoj nesreći nema stradalih niti ozlijeđenih. Požarom su oštećeni dijelovi motorne jahte iznad razine mora i ne postoji opasnost od potonuća.

Na poziciji nesreće nije uočeno značajnije onečišćenje mora i morskog okoliša, dok daljnju istragu o uzrocima izbijanja požara provode službenici Ministarstva unutarnjih poslova - izvijestila je splitska policija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.