Hrvatski radio

Radio Split

Izložba fotografija o Planinarskom domu na Mosoru

11.01.2022.

13:18

Autor: HRT Radio Split, HPD Mosor

Izložba HPD Mosor

Izložba HPD Mosor

Foto: HPD Mosor / HPD Mosor

U povodu 90. obljetnice otvorenja planinarskog doma »Umberto Girometta« na Mosoru, u prostorijama Hrvatskoga planinarskog društva Mosor priređuje se izložba fotografija. Otvorenje je u utorak, 11. siječnja 2022. u 19 sati i 30 minuta.

Mosorski planinarski dom ponosno nosi ime osobe najzaslužnije za njegovu izgradnju. Tijekom godina građen, rušen i obnavljan, taj je veleban dom, zahvaljujući golemom entuzijazmu mnogih pojedinaca koji su u njega nesebično utkali svoju ljubav prema Mosoru i planinarstvu, postao ponos svih planinara, a napose HPD-a Mosor. Prije 3 godine pokrenuta je velika obnova tijekom koje su preuređene spavaonice i sanitarni čvorovi na gornjem katu, a trenutno je u fazi zamjene dotrajalog krova koji prokišnjava te uništava inventar i instalacije unutar cijele zgrade. Ovim zahtjevnim zahvatom će se u cijelosti obnoviti najstariji i najveći planinarski objekt u Dalmaciji koji je ponos dalmatinskog i hrvatskog planinarstva.

Kako bi dostojno obilježili 90 godina od otvorenja njegovih vrata za sve zaljubljenike u prirodu i planinarstvo, u listopadu je otvorena izložba arhivskih fotografija kroz koje se javnosti prikazala cijela povijest gradnje, obnove, te svih važnih događaja koji su se dogodili tijekom ovih 90 godina. Izložba se sada prebacuje u društvene prostorije planinarskog društva u Sinovčićevoj 2 i moći će se pogledati do 1. ožujka, utorkom i srijedom od 17 do 21 h te četvrtkom od 10 do 14 h.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.