Hrvatski radio

Radio Split

Izložba tridesetak Biblija na svjetskim jezicima

19.12.2021.

13:01

Autor: HRT Radio Split

Biblije

Biblije

Foto: HRT / HRT

Grad Sinj, Turistička zajednica Grada Sinja, Muzej Cetinske krajine i Franjevački samostan Gospe Sinjske suorganiziraju izložbu KIP BIBLIJE - TIJELO JEZIKA (SA SVIJU KONTINENATA) kolekcionara i književnika Siniše Vukovića, koji u svojoj zbirci ima više od 200 raznih izdanja Biblije. On je objavio petoknjižje 'Čakavski pištular I. - V.' na selašku čakavicu. Uz  sve poslanice Novog zavjeta, te zadnje knjige Biblije - Otkrivenje (Apokalipsa), prepjevao je na rodnu čakavicu u Pjesmu nad pjesmama. 

Svečanost otvorenja održat će se u Muzeju Cetinske krajine u Sinju 20. prosinca 2021. (ponedjeljak) u 19 sati.

Evo što nam o izložbi kaže Siniša Vuković:

Na izložbi će biti predstavljeno više od 200 Biblija, Psaltira, misala i evanđelistara iz autorove kućne biblioteke, uključujući gotovo sva hrvatska što cjelovita što odvojena svetopisaska izdanja.

Ovu kolekciju čine i originalni jezici na kojima je Biblija napisana (hebrejski, starogrčki i latinski), svi europski jezici te više od 30 jezika iz Afrike, Azije, Australije i Oceanije.

Siniša Vuković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.