Hrvatski radio

Radio Split

Izviđači i građani vratit će život na zgarišta

28.09.2018.

14:42

Autor: Vesna Relić

Izviđači i građani vratit će život na zgarišta

Izviđači i građani vratit će život na zgarišta

Foto: - / -

Savez izviđača Hrvatske pokrenuo je dosad najveću akciju volonterskog pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije nazvanu 'Boranka'. Akcije sadnje odvijat će se u okolici Splita svake subote tijekom listopada i studenog. Kreće se s autobusnog kolodvora u Sukoišanskoj ulici, s početkom u 10 sati.

Građani će se, osim donacijama, moći i osobno uključiti volontiranjem i sadnjom. Uz pomoć sredstava prikupljenih od sponzora bit će omogućeno i brojnim izviđačkim i planinarskim udrugama te djeci i mladima iz ostatka Hrvatske da besplatno dođu do Splita i sudjeluju u akcijama sadnje. 

Prijave su moguće radnim danom od 18 do 20 sati na broj 098343970, do popunjenja predviđenog broja mjesta za svaki termin.

Sadnja će se odvijati na dva lokaliteta ukupne površine oko 50 hektara, a sadit će se vrste poput hrasta medunca, pinije, crnog bora, čempresa. Alepski bor neće se saditi, a točne pozicije i koje se vrste gdje sade odlučuje šumarska struka koja radi nadzor nad projektom.

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.