Hrvatski radio

Radio Split

Jesenički brodar Kapetan Luka u novu sezonu ulazi s obnovljenom flotom

12.03.2018.

16:38

Autor: Vedran Očašić

Krilo Eklipse

Krilo Eklipse

Foto: - / -

Najveći hrvatski brodar s flotom brzih brodova, uz državnu Jadroliniju, Jesenički Kapetan Luka u novu sezonu ulazi s obnovljenom flotom. Uz već provjerene i dokazane na moru Krilo Karbo, Star i Jet, a nakon prodaje Eklipsa i Krila, u Italiji je kupljen novi katamaran.

Kako je riječ o obiteljskoj tvrtki koja zapošljava 60-tak većinom visokostručnih pomorskih kadrova ovo ulaganje, te planovi izgradnje i jedne novogradnje pozitivna je pomorska priča s našeg Jadrana. Na čelu tvrtke je već druga generacija obitelji Tomić, ali i kapo prve – iako je u mirovini – Ivan Tomić svaki dan je u Trogiru gdje se novi brod priprema za preuzimanje sezonske izletničke linije Split Dubrovnik preko Bola, Makarske, Korčule i Mljeta – koja će startati nikada ranije, već u danima Uskrsa.

Vedran Očašić u trogirskom brodogradilištu na ulazu u katamaran susreo se s vlasnikom Lukom Tomićem i upitao ga kako će se zvati nasljednik prodanog trimarana čije prve fotografije ekskluzivno možete pogledati na ovoj stranici HRT Radio Splita:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.