Hrvatski radio

Radio Split

Još jedna donacija KBC-u Split

11.05.2020.

16:04

Autor: RS

Još jedna donacija KBC-u Split

Još jedna donacija KBC-u Split

Foto: - / -

Predsjednica Lions Kluba Marjan doc. dr. sc. Branka Polić predala je ravnatelju KBC-a Split prof. dr. sc. Juliju Meštroviću vrijednu donaciju - monitor za praćenje vitalnih funkcija i pulsni oksimetar. Donirani aparati su predviđeni za opremanje Objedinjenog hitnog bolničkog prijema KBC-a Split,

a služe za praćenje teških bolesnika tijekom liječenja, pa tako i onih oboljelih od COVID 19 infekcije.

Iako je kriza izazvana SARS-CoV-2 virusom usporila uobičajeni život, pa tako i humanitarne aktivnosti ipak članice Lions Kluba Marjan su nastavile svoje humanitarno djelovanje i akcijom pod nazivom „Nit života“ prikupile sredstva za kupnju  dva aparata koja su donirale Splitskoj bolnici.

Članice  LC Marjan su u svom 22 godine dugom humanitarnom radu organizirale niz akcija tijekom kojih su prikupile značajna novčana sredstva s kojima su pomogle mnogima kojima je pomoć najpotrebnija. Donirale su sredstva slijepim i slabovidnim te gluhim osobama, starim, nemoćnim i bolesnim osobama, obiteljima slabijeg imovinskog stanja, a osobito djeci. I do sada je više humanitarnih akcija bilo usmjereno k prikupljanju sredstava za KBC Split kojega su čanice LC Marjan prepoznale kao ustanovu od vitalne važnosti za našu regiju, od Zadra do Dubrovnika - izvijestili su iz Lions kluba Marjan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.