Hrvatski radio

Radio Split

14:40 / 12.11.2019.

Autor: RS

Jugo puše i do 130 km na sat

Jugo puše i do 130 km     na sat

Jugo puše i do 130 km na sat

Foto: - / -

Zbog olujnih udara juga u prekidu su sve katamaranske i većina trajektnih linija iz Splita za srednjodalmatinsko područje. Jugo je ponovno, po četvrti put, otrgnuo djelove fasade na Srednjoj zdravstvenoj školi u Splitu, zbog čega nema nastave u popodnevnoj smjeni.

Vatrogasci su na terenu zbog brojnih poziva građana da su odlomljeni limovi i cigle s kuća ili su oborena stabla na ulicu.

Udari juga u Splitu dosezali su do rekordnih 130 km na sat, temperatura je iznimno topla za ovo doba studenoga - 20 Celzijevih stupnjeva.

U ostalim dalmatinskim gradovima valovi i do 6 metara poplavili su mnoge rive i brodice.

 

U Kaštelima počela podjela vreća onima kojima trebaju

Prema prethodnim najavama Stožera civilne zaštite Kaštela, uz pomoć vatrogasaca i djelatnika Vlastitog pogona popodne je podijeljen određeni broj vreća s pijeskom za zaštitu objekata, a vreće s pijeskom po potrebi će se dijeliti i dalje. Vreće su dobili građani koji su zatražili pomoć, a svi ostali stanovnici dijela uz samu obalu, koji smatraju da im vreće mogu pomoći za zaštitu imovine u borbi s morskim valovima, mogu se javiti Mati Gotovcu iz Vlastitog komunalnog pogona, pozivom na broj mobitela 098 328 087, kako bi im se osigurala dodatna količina vreća.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.