Hrvatski radio

Radio Split

Kakav turizam treba Splitu

30.03.2023.

14:12

Autor: HRT Radio Split

Ivica Pulajk, Alijana Vukšić, Nenad Ivandić

Ivica Pulajk, Alijana Vukšić, Nenad Ivandić

Foto: HRT Radio Split / HRT Radio Split

Struktura turista koji posjećuju Split se mijenja s njima i potreba za oblikovanjem novih turističkih proizvoda. Pri tom se ne smije izgubiti iz vida kvaliteta života lokalnog stanovništva osobito iz centra grada koje dramatično iseljava. Sve to i puno više pokazala je prva studija nosivosti turističkih kapaciteta koju je od Instituta za turizma naručila splitska TZ.

50 posto splitskih turista u gradu boravi 3 noći, platežno su sposobni i obrazovani. Split je u fokusu mnogih turista i rado ga preporučuju svojim prijateljima, narastao je broj apartmana, hotela, ugostiteljska ponuda. Raste i broj novih turističkih proizvoda, pa ipak da bi znali što nam je u turizmu raditi idućih deset godina kako bi kreirali nove markentiške i strateške planove važno je sagledati i drugu stranu. A ona, kaže voditelj istraživanja Nenad Ivandić pokazuje i mnoge negativne trendove . Alijana Vukšić  najavila je izradu novog markentiškog plana


Nenad Ivandić i Alijana Vukšić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.