Hrvatski radio

Radio Split

Kako mi je mladić kojeg sam vozila ukrao torbu

23.02.2019.

12:35

Autor: Radio Split

Kako mi je mladić kojeg sam vozila ukrao torbu

Kako mi je mladić kojeg sam vozila ukrao torbu

Foto: - / -

Naša slušateljica Ivanka Ivanišević iz Milne na otoku Braču poslala nam je pismo u kojem se žali kako ju je pokrao mladić kojega je povezla u svom automobilu od Sumartina do Selaca na Braču. Kako bismo svi naučili iz tog primjera, objavljujemo njezin dopis:

Štovani, rado bih podjelila svoje iskustvo u svezi drske krađe, kako se to ne bi dogodilo i nekom drugom, pogotovo ne ženama, koje su kao i ja dobrano ušle u osmi decenij. Dana 20. 2. 2019. vračala sam se trajektom iz Makarske. Trajekt je krenuo u 18.30 iz Makarske, u Sumartin smo stigli oko 19 i 30 min i već se dobrano smračilo. Auto sam ostavila u blizini trajekta i odmah sam krenula za Milnu gdje živim. Upravo kad sam sjela i htjela krenuti, vrata je otvorio neki mladić i ljubazno me zamolio ovim riječima: Gospođo, molim Vas, možete li me povesti do Selca, tamo me čeka brat, moramo utovarit neki materijal koji vozimo u Povlja. Žuri mi se, a do Selca je par kilometara i nije mi baš zgodno prevaliti taj put po mraku.

Sve je to bilo potpuno realno i nisam imala nikakve sumnje, zašto ga ne bih povela, ionako mi je usput. Rekla sam mu da uđe, a moju torbu, koja je bila na suvozačevu mjestu, stavila sam iza sjedala, da može sjesti. Kad smo krenuli napomenula sam mu da stavi pojas, a ja sam se skoncentrirala na vožnju, jer mi je cesta prilično nepoznata i morala sam paziti. U toku vožnje čula sam da se muči s pojasom, a on mi je sve vrijeme govorio da se ne može zakopčat. U međuvremenu stigli smo do Selca, on se ljubazno zahvalio i na brzinu izletio.

Nisam ništa sumnjala, kad sam stigla kući uzela sam svoju tašku, nisam kontrolirala sadržaj. Tek ujutro oko 10 sati trebala sam ići u trgovinu i tražila novčanik u mojoj torbi, ali više ga nije bilo. Tek tada sam shvatila da sam pokradena. Otišla sam odmah u Supetar u banku blokirati kartice, jer su mi i svi pinovi bili u novčaniku i na policiju prijavit krađu.

U bankovni račun nije mi ušao, ali na bankomatu Poštanske banke u Selcima, istu večer je sve skinuo šta je bilo na kontu. Najteže od svega me pogodilo da mi je uzeo i sve dokumente koji su bili u novčaniku. Osobnu, vozačku, otočnu, zdravstvenu i puno drugih kartica koje samo meni koriste. Sve ću to morat nanovo vaditi, ako u međuvremenu netko ne pronađe novčanik. Naravno, u novčaniku je bilo i oko 600 kuna gotovine. Muči me sve vrijeme pitanje jesam li oliko naivna ili bi se to i mlađim osobama moglo dogoditi. Nadam se da ovaj moj slučaj možete prenijeti u javnost, kako bi upozorili ljude na ovaj vid krađe. Zahvaljujem unaprijed.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.