Hrvatski radio

Radio Split

Kako očuvati nacionalni identitet u EU

05.06.2018.

13:25

Autor: Mladen Vuković

Ante Žužul. Hrvoje Garac i Ante Skoko

Ante Žužul. Hrvoje Garac i Ante Skoko

Foto: - / -

Udruga KUM iz Prološca provodi ove godine dva euro-projekta uz potporu Ministarstva znanosti te Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Jedan od tih programa održan je u Imotskom, gdje se na dobro posjećenoj tribini govorilo o temi "Hrvatski nacionalni identitet i Europska unija".

Jedan od gostiju tribine bio je doktor Ante Žužul, predsjednik uprave Školske knjige, koji je prije dvije godine dobio hrvatsku nagradu za najbolji europski govor, koji ističe da u ovom globalizacijskom dobu Europa ima smisla samo ako očuva nacionalne raznolikosti i temeljne kulturne i identitetske vrijednosti.

Drugi gost tribine o očuvanju hrvatskoga nacionalnog identiteta je doktor Božo Skoko, autor više knjiga o hrvatskom identitetu i brendu, koji kaže da nedovoljno cijenimo ono što imamo, iako smo mali, možemo izgraditi svoju "meku moć" kojom ćemo biti prepoznatljivi u zajednici naroda, posebno kada ubrzo budemopredshedavali Europskom unijom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.