Hrvatski radio

Radio Split

Kako su nam mladi? U Splitu organiziran skup na Međunarodni dan obitelji

15.05.2023.

15:06

Autor: HRT

Obiteljski centar Split

Obiteljski centar Split

Foto: r.s. / Obiteljski centar

Na Međunarodni dan obitelji, Obiteljski centar koji djeluje pri Centru za socijalnu skrb Splitsko- dalmatinske županije organizirao je stručni skup pod nazivom Kako su nam mladi? Tema nije odabrana slučajno, s obzirom da u savjetovalište Obiteljskog centra dolazi sve više mladih, a i u medijima se sve više govori o mladima i njihovom ponašanju.


Da bi mladi bili zdravi takve trebaju biti i sve instuitucije koje brinu o njima, poručila je prof.dr.sc. Miranda Novak sa zagrebačkog Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta.

Kao o primjeru dobre prakse, govorilo se i programu pod nazivom „Svi zajedno“ koji splitski Centar za socijalnu skrb provodi 13 godina. Kroz program djeca mogu pohađati razne aktivnosti koje bi im zbog siromaštva inače bile nedostupne. Kada smo krenuli bilo je uključeno 20 djece, a danas ih je oko 300 rekla je splitska socijalna radnica Sanja Kuvačić koja je zahvalila školama, klubovima i udrugama koje surađuju u programu „Svi zajedno“.Kako su nam mladi? Zrinka Bilandžić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.