Hrvatski radio

Radio Split

Kaštela: Pri kraju radovi na izgradnji drugog reciklažnog dvorišta; u tijeku i radovi na uređenju budućeg Kulturnog centra u Kaštel Lukšiću

06.02.2023.

15:18

Autor: HRT; Radio Split

Kaštela - Pastoralni centar

Kaštela - Pastoralni centar

Foto: Grad Kaštela / Grad Kaštela

 U tijeku je kompletna obnova budućeg Kulturnog centra u Kaštel Lukšiću (ex-Pastoralni centar). Radi se o objektima javne namjene, a površina budućeg Kulturnog centra iznosi nešto manje od 1000 kvadrata i sastoji se od prizemlja i kata. Vrijednost radova je 10 milijuna kuna - kazao je prilikom obilaska radova kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović:


Kulturni centar - Kaštela Denis Ivanović

Kaštela - reciklažno dvorište

Kaštela - reciklažno dvorište

Foto: HRT; Radio Split / HRT

Uz već otvoreno reciklažno dvorište u Rudinama te reciklažno dvorište građevinskog otpada u sućuračkoj kavi, Kaštelani će određene vrste otpada uskoro će moći odlagati i u Sućurcu gdje je pri kraju izgradnja reciklažnog dvorišta.  Lokacija reciklažnog dvorišta u Kaštel Sućurcu lako je dostupna i nalazi se uz samu staru kaštelansku cestu kod CEMEX-ove tvornice Sv. Juraj. Radovi koji su počeli u rujnu prošle godine trebali bi biti gotovi do kraja mjeseca – kazao je nakon obiulaska gradilišta gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović:

Zbrinjavanje otpada - Kaštela Denis Ivanović

Uz spomenute radove kaštelanski se gradonačelnik Denis Ivanović pohvalio radovima i  na proširenju mjesnog groblja:

Proširenje groblja - Kaštela Denis Ivanović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.