Hrvatski radio

Radio Split

Kaznene prijave protiv trojice zbog marihuane

25.09.2020.

12:14

Autor: RS

Stabljike marihuane u Imotskom

Stabljike marihuane u Imotskom

Foto: - / -

U današnjem izvješću Policijske uprave splitsko-dalmatinske čak su tri prijave zbog uzgajanja i prodaje marihuane i indijske konoplje trojice muškaraca u Omišu, Hvaru i Imotskom. Evo izvještaja:

Pronađeno 30 stabljika marihuane na području Omiša

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga proveli su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom. Provedenim istraživanjem kod spomenutog je u dvorištu obiteljske kuće na području Omiša pronađeno 30 stabljika marihuane u rasponu od 41cm do 155cm. Nadležnom državnom odvjetništvu je podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama sukladno čl. 190. st.2. redovnim putem.

Pronađeno i zaplijenjeno kilogram i pol marihuane te dvije stabljike

Nadalje, policijski službenici Policijske postaje Hvar proveli su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom u sklopu kojeg je obavljena pretraga doma kojeg koristi u Hvaru i tom je prilikom pronađeno 1375g marihuane. Pretragom terena odnosno zemljišta kojeg spomenuti obrađuje pronađene su dvije ogoljene stabljike marihuane, jedna grana sa cvjetovima, te boca s 68 g marihuane. Uz kaznenu prijavu za kazneno djelo iz čl. 190.st.2. Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan je pritvorskom nadzorniku.

Zatečen u zalijevanju stabljika indijske konoplje

Policijski službenici Postaje granične policije Imotski proveli su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom kojeg su na području Imotskog zatekli u šumi prilikom zalijevanja stabljika indijske konoplje. Provedenim očevidom pronađeno je ukupno osam stabljika u rasponu od 30 do 106 cm. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja spomenuti 27-godišnjak se sumnjiči za kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama iz čl. 190. st.1. Kaznenog zakona te je podnijeta kaznena prijava redovnim putem.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.