Hrvatski radio

Radio Split

Kerum i Krstulović Opara idu u drugi krug

21.05.2017.

22:28

Autor: Radio Split

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na lokalnim izborima ima i iznenađenja. U drugom krugu za gradonačelnika Splita borit će se HDZ-ov Andro Krstulović Opara i Željko Kerum. Obojica su uvjerena u svoju pobjedu u drugom krugu, izjavili su u svojim prvim komentarima .

Andro Krstulović Opara pohvalio se najboljim uspjehom HDZ-a u gradu pod Marjanom u posljednjih 25 godina, dok Željko Kerum ostaje otvoren za suradnju u stvaranju većine u gradskom vijeću kako bi grad dobio što brže proračun (a koalicija Keruma i HDZ-a je i do sada bila na županijskoj razini).

Za splitsko-dalmatinskog župana u drugom krugu borit će se Blaženko Boban (HDZ) s 41 posto i Miro Bulj (Most) s 22,47 posto glasova.

Rezultati Državnog izbornog povjerenstva u 22:15 sati kažu da u pet dalmatinskih gradova neće biti drugog kruga.

U drugom najvećem županijskom gradu Kaštelima Denis Ivanović iz HDZ-a osvaja 54 posto, a druga je nezavisna Milija Baldić Lukišić s 22 posto glasova.

U Solinu Dalibor Ninčević (HDZ, HČSP, HDS, HSU) pobjeđuje u prvom krugu jer osvaja 57 posto, a iza njega je Davor Mikas s 19 posto.

U Omišu nezavisni kandidat Ivo Tomasović osvaja 52 posto, a HDZ-ov Jure Šaban-Stanić trenutno ima 28 posto.

Ante Pranić (Nezavisna lista mladih) ostaje gradonačelnik Vrgorca, vodi s 57 posto, a Nikolina Andačić (HDZ-HSLS) ga slijedi s 38 posto.

U Imotskom također, kako stvari stoje, neće biti drugog kruga jer Ivan Budalić (HDZ, HSS, HSP AS i BUZ) osvaja 55 posto, a iza njega je Ivan Kukavica (nezavisna lista te HSP, HSLS) s 35 posto.

A u Makarskoj u drugi krug idu Jure Brkan iz HDZ-a i dosadašnji gradonačelnik SDP-a, HNS-a i HSU-a Tonči Bilić koji trenutno imaju po 31 posto glasova.

U Trogiru u drugi krug idu Ante Bilić (SDP, HNS, HSU, LABURISTI) s 39 posto i Ivica Baturina s 36 posto glasova.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.