Hrvatski radio

Radio Split

KLIS: Započeli radovi u sklopu aglomeracije Split - Solin

02.05.2023.

12:46

Autor: HRT; Radio Split

Radovi na poboljšanju vodno-komunalne infrastrukture

Radovi na poboljšanju vodno-komunalne infrastrukture

Foto: HRT; Radio Split / HRT

U sklopu „Projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split – Solin“ otvoreno je i gradilište u Klisu. Radi se o projektu koji rekonstrukciju i dogradnju sustava odvodnje i vodoopskrbe grada Solina te općina Podstrana, Dugopolje i Klis. 
Radovi na području Klisa vrijedni su nešto više od 18 milijuna eura, a ukupna vrijednost cjelokupnog projekta je nešto manje od 55 milijuna eura. 70 posto cijele investicije su bespovratna sredstva Europske unije iz Kohezijskog fonda. Izvođač radova, konzorcij nekoliko domaćih tvrtki, s pripremim je radovima počeo prije nekoliko mjeseci, a danas su teren izišli i bageri. Tomislav Šuta - privremeni upravitelj Vodovoda i kanalizacije Split ,tvrtke koja je nositelj projekta, o radovima na području Klisa  kaže:Tomislav Šuta - privremeni upravitelj Vodovoda i kanalizacije Split

 Radovi u Klisu  počeli su u Ulici Mihaljevići, a potom će se raditi na  pristupnim cestama za VS Radići i VS Mihaljevići i ovo su najveći radovi u povijesti općine Klis rekao je načelnik Jakov Vetma:

 

Jakov Vetma - načelnik općine Klis

Klis: radovi vodno-komunalna infrastruktura

Klis: radovi vodno-komunalna infrastruktura

Foto: HRT: Radio Split / HRT

Izgradnjom vodovodne i kanalizacijske mreže u sklopu ovog ugovora pridonosi se podizanju standarda života građana i omogućava daljnji razvoj gospodarstva kao i ostanku ljudi u ruralnim krajevima -  naglasio je  župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban:

župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban

Klis: radovi vodovodna mreža

Klis: radovi vodovodna mreža

Foto: HRT; Radio Split / HRT

Rok za završetak radova je 30 mjeseci. Gotovo sedamdeset posto investicije su bespovratna sredstva iz Europskih fondova. Ostatak novca su osigurali Ministarstvo gospodarstva i Hrvatske vode. Ujedno, projektom se pridonosi i očuvanju kakvoće vode na izvorištu rijeke Jadro  - rekao je državni tajnik Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Mario Šiljeg:

državni tajnik Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Mario Šiljeg,

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.