Hrvatski radio

Radio Split

Klub Klasičnih automobila Split - Međunarodni oldtimer auto susret "Split - Okrug 03. rujna 2022.g."

04.09.2022.

08:39

Autor: HRT Radio Split

"Buick" - povijesni klasični automobili

"Buick" - povijesni klasični automobili

Foto: Joško Radić / HRT Radio Split

"Klub Klasičnih automobila Split" su subotu 03. rujna 2022.g. organizirao je Međunarodni oldtimer auto susret Split - Okrug. Jedno od prvih i obnovljenih druženja i  okupljanja zaljubljenika u starodobna vozila nakon godina korona krize  okupilo je članove i prijatelje iz Splita i Dalmacije te oko 30 oldtimera iz svih krajeva Hrvatske. Većinom se radi o modelima iz 70- ih godina prošlog stoljeća zatim i 80- ih te nekolicina iz  iz 60- ih i  90-ih godina.

Najviše pažnje atraktivnim  izgledom ali i dimenzijama izazvao je Buick Electra iz 1960.g. Nasuprot njemu najmanji je svakako Fiat 500 Nuova iz 1970. uz kojeg je bilo još Fiat modela i to Spider ali i drugi predstavnici talijanske auto industrije poput Lancie i dvije Alfe Spider. Dobro su bili zastupljeni modeli Citroena od Spačeka preko Žabe do rijetkog modela Mehari. Njemački primjerci također su bili  brojni;  Porsche,  Mercedes,  VW Bube,  BMW,  Opel,  od kojih se isticao uvijek atraktivni GT. Naravno ne smijemo zaboraviti Renault 5, Zastavu 750, Triumph Spitfire i Chevrolet Corvette te Jeep. Susret i druženje nakon okupljanja u Splitu na Poljudu nastavilo se vožnjom prema  Trogiru i Okrugu na Čiovu.  

Poljudski plato, prostor okupljanja oldtimera

Poljudski plato, prostor okupljanja oldtimera

Foto: Joško Radić / HRT Radio Split

Oldtimer 3

Oldtimer 3

Foto: Joško Radić / HRT Radio Split

razgovor s glasnogovornikom splitskog kluba Joškom Radićem

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.