Hrvatski radio

Radio Split

Komemoracija povodom obilježavanja 77. obljetnice Bleiburške tragedije

12.05.2022.

11:59

Autor: Denis Šabić-Udruga HVIDRA Split

Lovrinac-komemoracija

Lovrinac-komemoracija

Foto: HRT / HRT

KOORDINACIJA UDRUGA RATNIH POSTROJBI SD ŽUPANIJE

KOORDINACIJA BRANITELJSKIH UDRUGA GRADA SPLITA

STRADALNIČKE UDRUGE IZ DOMOVINSKOG RATA GRADA SPLITA I SD ŽUPANIJE

Braniteljske udruge ...

Braniteljske udruge ...

Foto: 4gardijska brigada HV / 4gardijska brigada HV

Povodom obilježavanja 77. obljetnice Bleiburške tragedije koja je početak Križnog puta i velikog stradanja hrvatskog naroda u novijoj povijesti, naslovne udruge organiziraju dana 13.05.(petak) s početkom u 09.sati komemoraciju koja će se održati na gradskom groblju Lovrinac, kod spomen obilježja Domobranima, iz razloga što je to mjesto najbliže masovnoj grobnici. Ovim putem pozivamo sve građane grada Splita da nam se pridruže u zajedničkom sjećanju i molitvi koju će predvoditi Don Hrvoje Dragun. Misao vodilja nam je i dalje dio iz propovjedi:

“Neka svi oni do kojih dopire ovaj glas i slika, pokušaju shvatiti da ne mogu uništiti ovakva okupljanja, jer nama uz prenošenje sjećanja na prošle događaje, naše bake i roditelji nisu prenijeli mržnju, nego uspomenu u svjetlu kršćanske vjere. Nismo danas ovdje zato što nekoga mrzimo, nego zato što svoje volimo i za njih se molimo i njihov život Božjem milosrđu preporučujemo.”

Krčki biskup mons. Ivica Petanjak

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.