Hrvatski radio

Radio Split

Komemorativni skup u spomen na Gorana Sobina

22.12.2021.

13:57

Autor: Ivan Perdijić

Goran Sobin

Goran Sobin

Foto: Ivan Perdijić / HRT

U dvorani Košarkaškog kluba Split na Gripama održana je komemoracija za Gorana Sobina. Pokopan je na groblju u Kaštel Kambelovcu. Od legende „žutih”, koji je iznenada preminuo u 59. godini, u dvoranu na Gripama, odakle su i krenuli veliki košarkaški uspjesi, došli su se oprostiti i njegovoj obitelji izraziti sućut suigrači, bivši i sadašnji splitski sportaši, košarkaši, sportski djelatnici, sadašnji i bivši djelatnici kluba.

Goran Sobin osvojio je dva od tri uzastopna naslova prvaka Europe splitskog kluba, a posebno je briljirao na Final Four turnirima 1988./1989. i 1989./1990. Sobin je nosio žuti dres Jugoplastike deset godina, od 1981. do 1990., onda je prešao u Aris, igrao je još za Cibonu, Zagreb, španjolski Taugres i na kraju karijera za sinjski Alkar.

U ime Jugoplastike, veteran „žutih” govorio je Sobinov dugogodišnji prijatelj i suigrač Dino Rađa:


Dino Rađa

Hrvatski košarkaški savez na skupu je predstavljao glavni tajnik Josip Vranković:


Josip Vranković

Od Sobina se oprostila i kompletna momčad KK Split sa stručnim stožerom, stigli su i predstavnici Alkara u kojemu je Sobin u relativno malom vremenu također ostavio jako dubok trag, došao je i predsjednik Uprave Hajduka Lukša Jakobušić.

A, u vrijeme najvećih europskih uspjeha Jugoplastike na čelu kluba bio je Josip Bilić koji je o tim danima i karakteru Gorana Sobina istaknuo:


Josip Bilić

Biranim riječima od Gorana Sobina oprostili su se i aktualni predsjednik KK Split Edo Blažević i splitski gradonačelnik Ivica Puljak:


Puljak i Blažević

Komemoracija na Gripama

Komemoracija na Gripama

Foto: Ivan Perdijić / HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.