Hrvatski radio

Radio Split

Komemorativni skup u spomen na Vinka Bajrovića

05.01.2022.

13:32

Autor: HRT Radio Split

Vinko Bajrović

Vinko Bajrović

Foto: Radio Split / HRT

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu održan je komemorativni skup u spomen na profesora Vinka Bajrovića Capu, koji je u nedjelju umro u 85. godini života. Pogreb toga istaknutog društvenog i sportskog djelatnika i publicista bit će danas u 15 sati na splitskom groblju Lovrinac.

Komemorativni skup u foajeu splitskog HNK-a počeo je ulomkom iz naše radijske emisije „Čovik, vrime, rič”, u kojoj je Bajrović bio gostom 2013. godina, a ponovit ćemo je sutra nakon 18 sati, a snimku cijelog komemorativnog skupa možete poslušati na internetskoj stranici Radio Splita.

O plodnom pedagoškom i sportskom radu Vinka Bajrovića uvodno je govorio SDP-ov stranački kolega Josip Milat, koji je istaknuo njegovu profesionalnu ljubav za matematikom, za učenje koje je napisao više osnovnoškolskih udžbenika, istaknuvši njegovu metodičnost.

Predsjednik Skupštine Hajduka Vinko Radovani istaknuo je Bajrovićev rad na preoblikovanju ustroja Hajduka tijekom 8 godina rada u Skupštini kluba, od 2000. do 2008. goidne.

Predsjednik Nadzornog odbora Košarkaškog kluba Split Ante Vuković kratko se zahvalio za nezaboravnu ulogu „tehnika” Vinka Bajrovića tijekom više desetljeća splitskih „žutih”.

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak zahvalio je Vinku Bajrović što je našem gradu dao nezamjenjiv humanistički pečat, istaknuvši njegov pedagoški i publicistički rad, uz obilje šarma i duha.

Poslušajmo cijelu snimku komemorativnog skupa.


Komemorativni skup u spomen na Vinka Bajrovića

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.