Hrvatski radio

Radio Split

Kradu se i katalizatori

27.01.2022.

12:33

Autor: PU Splitsko-dalmatinska

ilustracija

ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je prijetnja, računalna prijevara, dvije teške krađe i dvije krađe. U posljednja 24 sata evidentirane su četiri prometne nesreće od kojih su u dvije nesreće tri osobe zadobile lakše tjelesne ozljede - izvijestila je policija.

Pronađen kokain i marihuana

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga proveli su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom. U sklopu istraživanja je obavljena pretraga stana kojeg koristi u Splitu gdje je pronađeno 51,5 g kokaina i 576,1g marihuane. Jučer je uz podnošenje kaznene prijave za kazneno djelo Nedozvoljena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

Sumnjiči se za teške krađe i krađu

Policijski službenici Postaje granične policije Imotski proveli su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom koji se sumnjiči za tri teške krađe i jednu krađu. Naime, sumnjiči se da je u kolovozu i u rujnu prošle godine, te 23. siječnja ove godine u mjestu Podosoje, provalio u isti ugostiteljski objekt odakle je otuđio novac, piće, pribor i hranu, pričinivši vlasniku ukupnu štetu od osam tisuća kuna. Također se sumnjiči da je 18. siječnja ove godine u mjestu Ivanbegovina, otuđio osobno vozilo Golf pričinivši vlasniku štetu u iznosu sedam i pol tisuća kuna. Podnijeto je posebno izviješće državnom odvjetništvu.

Sumnjiči se za krađe katalizatora

Policijski službenici II. Policijske postaje Split i Policijske postaje Kaštela proveli su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom. Sumnjiči se kako je u svibnju i rujnu prošle godine te u siječnju ove godine počinio ukupno pet krađa katalizatora s osobnih vozila. Utvrđena je ukupna materijalna šteta od sedam i pol tisuća kuna. Podnijeto je posebno izviješće državnom odvjetništvu.

Sumnjiče se za krađe ambalaže

Policijski službenici Policijske postaje Solin proveli su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom, 35-godišnjakom i 39-godišnjakom koji se sumnjiče za krađe. Naime, utvrđeno je da su dana 19. siječnja u Dugopolju u krugu skladišta prodavaonice u dva navrata otuđili ukupno 60 gajbi ambalaže s praznim bocama pričinivši vlasniku štetu nešto veću od četiri tisuće kuna. Nadalje, 32-godišnjak se sumnjiči da je zajedno s 27-godišnjakom dana 18. siječnja ove godine, također u Dugopolju, u krugu skladišta prodavaonice, otuđio 64 gajbe sa praznim bocama, pričinivši vlasniku štetu od četiri tisuće kuna. Nadalje, 27-godišnjak se sumnjiči i da je u rujnu prošle godine i u siječnju ove godine u Vranjicu, u lučici, provalio u brod kao i u Solinu, u lučici odakle je otuđio dva akumulatora s broda, pričinivši štetu od dvije tisuće kuna. Podnijeto je posebno izviješće.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.