Hrvatski radio

Radio Split

Krenuo virtualni ženski poduzetnički centar

08.01.2016.

06:58

Autor: Miranda Hrabar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

S prvim danima Nove 2016. godine s radom je počeo i prvi Virtualni ženski poduzetnički centar www.poduzetnica.hr, jedinstveni poslovni projekt u ovom dijelu Europe i start up. Centar je digitalna platforma za promociju i unaprjeđivanje poslovne aktivnosti poduzetnica,

Premda nije rodno ograničen i zatvoren, cilj mu je poticanje razmjene znanja, tehnologija i inovacija poduzetnica, te ohrabrivanje žena na veći poduzetnički angažman u hrvatskom gospodarstvu. Hodajući po rubu zanimanja javnosti, poslovnih krugova, pa čak i institucija tijesno vezanih uz pojam "ženskoga poduzetništva", žene su se posljednjih nekoliko godina same izborile za mjesto u hrvatskoj ekonomiji.

Miranda Hrabar razgovarala je s voditeljicom Virtualnog ženskog poduzetničkog centra Sanelom Dropulić, koja je upravo Radio Splitu zahvalila na snažnoj potpori projektu poticanja ženskoga poduzetništva, te najavila neke planove u prvoj godini rada: 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.