Hrvatski radio

Radio Split

Križni put grada Splita od Gospe do Gospe

28.03.2023.

14:02

Autor: Radio Split, SMN

Križni put

Križni put

Foto: SMN / SMN

Splitsko-makarska nadbiskupija i samostan sv. Frane na Obali u Splitu organiziraju „KRIŽNI PUT GRADA SPLITA OD GOSPE DO GOSPE“ u petak, 31. ožujka 2023. godine.

Ovo je trideseta godina kako se ova pobožnost događa u našemu gradu i tim povodom okuplja velik broj vjernika. Križni put i svetu misu na Kašjunima će voditi fra Kristian Stipanović, dekan katedralnog dekanata. Postaje križnoga puta predmolit će predstavnici župa katedralnog dekanata i predstavnici građanskih institucija.

Pobožnost počinje u 14:30 sati ispred crkve sv. Frane, Trg Franje Tuđmana 1. Nakon uvodne molitve pred crkvom, procesija s vjernicima kreće Šperunom, nastavlja se Senjskom ulicom prema prvoj vidilici. Put križa se odvija Marangunićevim šetalištem i prolazi pokraj crkve sv. Nikole, Gospe od Betlema i sv. Jere. Križni put se nastavlja Šetalištem Ivana Meštrovića do crkve Gospe od Sedam Žalosti. Po završetku križnoga puta slavimo svetu misu ispred crkve na Kašjunima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.