Hrvatski radio

Radio Split

Lažno se predstavljao i švercao mobitele

16.10.2021.

09:22

Autor: RS

Lažno se predstavljao i švercao mobitele

Lažno se predstavljao i švercao mobitele

Foto: - / -

Policijski službenici II. Policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom provedenim zbog sumnje da je ostvario obilježja kaznenih djela krivotvorenje isprave i prijevare. Utvrđena je sumnja da je u svibnju 2021. godine izradio lažnu osobnu iskaznicu

na način da je koristio tuđe podatke s osobne iskaznice na koju je  stavio svoju fotografiju i na takav način krivotvorenom osobnom iskaznicom na dva prodajna mjesta u Splitu, lažnim prikazivanjem činjenica, sklopio dva zahtijeva za zasnivanje pretplatničkog odnosa na tuđe ime i tom prilikom preuzeo dva mobilna uređaja, a počinjena materijalna šteta se cijeni na oko 1600 kuna.

Također se sumnjiči da je u kolovozu 2021. ostvario telefonski kontakt vezano uz na oglas objavljen na internetu za kupnju i razmjenu mobitela i tom priliko se lažno predstavio, a potom dogovorio razmjenu mobitela, a nakon što je preuzeo mobitel, a sukladno telefonskom dogovoru drugi nije poslao, a potom je preuzeti mobitel uz nadoplatu  zamijenio s drugom osobom.

Uz kaznenu prijavu predan je policijskom pritvorskom nadzorniku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

Svi za Lećevicu

radionice