Hrvatski radio

Radio Split

Legenda HTV snimateljstva Joško Bojić (1952-2015)

28.12.2015.

17:16

Autor: RS

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U srijedu, 23. prosinca 2015. nakon duge i teške bolesti u 63. godini u splitskom KBC-u preminuo je naš dragi kolega Joško Bojić "Joke", legendarni snimatelj HRT Centra Split, čovjek koji se uvijek nesebično davao timskom radu, rado pomagao prijateljima.

Pamtit ćemo ga po nizu majstorski snimljenih priloga, prizorima iz Domovinskog rata (antologijska snimka srpskog bombardiranja bolnice u Vrlici, kojom je Hrvatska dobila medijski rat), osobito po dokumentarnim putopisnim serijama diljem svijeta uz alpinista Stipu Božića, kao i u hrvatskom špiljskom podzemlju i podmorju. 

Sprovod Joška Bojića bio je u ponedjeljak 28. prosinca 2015. u 15 sati na splitskom groblju Lovrinac, kada se se "na posljednjem redakcijskom sastanku" od Joška oprostili Stipe Božić i Nada Šurjak, koje je kazala da samozatajni Joke nikad nije odbio snimateljski zadatak ni u najtežim uvjetima, da je malo govorio, ali je puno snimao...  

Komemorativni skup u spomen na Joška Bojića "Joku" održan je u utorak, 29. prosinca u foyeru HNK Split. Uz prikazivanje njegovih snimaka sa svjetskih planinski vrhunaca, ledenih polova i pustinja, o snimateljskoj baštini i beskrajnim ljudskim vrijednostima Joška Bojića lijepim riječima oprostili su se pomoćnik direktora HRT-a Željko Rogošić, ravnatelj HRT Centra Split Davor Marić, Boris Gabela (Kino klub Split), Joško Jerončić (Udruga Josip Bepo Karanan), Vinko Prizmić (HGSS), Tonći Rađa (Špiljar), kolege Stipe Božić i Albert Altarac, a program je vodila Mariola Milardović Perić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.