Hrvatski radio

Radio Split

Liječnik prijavljen 22 puta u anketi pacijenata

18.12.2018.

16:04

Autor: Vedrana Krstić Ivanišević

Liječnik prijavljen 22 puta u anketi pacijenata

Liječnik prijavljen 22 puta u anketi pacijenata

Foto: - / -

Kardiokirurg iz Splita optužen da je uzeo mito za pacijenta, koji je na žalost preminuo - pod istragom je. Prijavljen je 22 puta u anketi o korupciji u zdravstvu, koju je dva tjedna provodila Udruga za promicanje prava pacijenta, a u kojoj je sudjelovalo oko 300 sudionika.

Uz njega, deset puta je prijavljen liječnik iz jedne zagrebačke bolnice, a među onima koji su primali mito su i dvojica liječnika političara, rekla je Jasna Karačić, predsjednica udruge koja je danas podatke dostavila USKOKU.

Ona je naglasila da je anketa pokazala kako velika većina liječnika svoj posao obavlja savjesno i odgovorno te da su divni ljudi i liječnici koji se nesebično zalažu za dobrobit pacijenata. Time smo, dodala je, željeli otkloniti paušalne ocjene u javnosti da svi liječnici primaju mito. Odbacila je kao neutemeljene optužbe koje im je uputila Udruga bolničkih liječnika koji smatraju da je anketa svojevrsna hajka na liječnike i prigovorila da pacijenti zakriljeni anonimnošću mogu ugroziti nečiju karijeru.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.