Hrvatski radio

Radio Split

Luka Nižetić pobjedio na 62. splitskom Festivalu zabavne glazbe s pjesmom "Kad se rodiš usrid Splita"

04.07.2022.

05:36

Autor: Radio Split

Kad se rodiš usrid Splita - Luka Nižetić

Kad se rodiš usrid Splita - Luka Nižetić

Foto: Edo Gracin / Radio Split

Pobjedničku pjesmu skladali su otac i sin - Mario i Branimir Mihaljević koji su u pjesmi nabrajali imena zaslužnih splitskih građana. Najbolja prema ocjeni struke bila je Lorena koja je zavrijedila i drugu nagradu publike i Nagradu akreditiranih novinara za pjesmu Jedno bez drugoga. 

Galerija
Najbolja interpretacija - Stjepan Lach, Foto: Edo Gracin/Radio Split
Najbolji debitant i treća nagrada struke - Marko Bošnjak, Foto: Edo Gracin/Radio SplitHrvatski premijer Andrej Plenković u društvu direktora Festivala Tomislava Mrduljaša, Foto: Edo Gracin/Radio SplitIbrica Jusić, Foto: Edo Gracin/Radio SplitNagrada za najcjelovitije djelo - Ivo Perkušić - Sa mnom, Foto: Edo Gracin/Radio SplitDruga nagrada žirija - Marko Kutlić, Foto: Edo Gracin/Radio SplitLidija Bačić, Foto: Edo Gracin/Radio SplitNagrada dijaspore - Mladen Grdović, Foto: Edo Gracin/Radio SplitNajbolja prema žiriju i akreditiranim novinarima, druga prema publici - Lorena, Foto: Edo Gracin/Radio SplitTreća nagrada publike - Danijela, Foto: Edo Gracin/Radio Split

Drugi prema ocjeni struke je Marko Kutlić za pjesmu "Budiš me" koju je osobno skladao, a tekst mu je pomogao napisati njegov prijatelj, nekadašnji splitski policajac Aleksandar Čubrilo. Treći prema ocjeni struke je mladi, talentirani Marko Bošnjak koji je ujedno dobio i nagradu za najboljeg debitanta za Pjesma za kraj. Publika je treću nagradu dala Danijeli za pjesmu Fortunata. Najbolja interpretacija je Stjepana Lacha koji je prvi nastupio na finalnoj večeri, dok je nagrada za najcjelovitije djelo pripala Ines Prajo i Arijani Kunštek za pjesmu Sa mnom koju je izveo Ivo Perkušić. Zbog nedostatka koncentracije, Ivo je pjesmu otpjevao iz druge, jer je zamolio dirigenta da zaustavi orkestar i započne ponovno s pjesmom. Vjerojatno je tome razlog velika sparina u zraku zbog čega je jednoj gledateljici iz prvih redova u parteru pozlilo tijekom nastupa Nene Belana i Fiumensa. Srećom, u gledalištu je bilo nekoliko doktora, među njima i kandidat za gradonačelnika, pa joj se nakon pružene stručne pomoći, stanje popravilo. U gledalištu, koje ipak nije bilo do kraja popunjeno, bilo je mnogo uzvanika, a među njima je u društvu direktora Festivala, Tomislava Mrduljaša bio naš premijer, Andrej Plenković.

Pogledajte popis svih nagrađenih:

Prva nagrada publike - LUKA NIŽETIĆ - Kad se rodiš usrid Splita

Druga nagrada publike - LORENA - Jedno bez drugog

Treća nagrada publike - DANIJELA - Fortunata

Prva nagrada žirija - LORENA - Jedno bez drugog

Druga nagrada žirija - MARKO KUTLIĆ - Budiš me

Treća nagrada žirija - MARKO BOŠNJAK - Pjesma za kraj

Nagrada za najcjelovitije djelo - INES PRAJO, ARIJANA KUNŠTEK - Sa mnom - IVO PERKUŠIĆ

Najbolja interpretacija - STJEPAN LACH

Najbolji debitant - MARKO BOŠNJAK

Najoblji tekst - VINKO BARČOT - Možda nekog voliš - TEDI SPALATO

Najbolji aranžman - HRVOJE DOMAZET - Dalmatinac zauvik - MATE GRGAT

Najbolja pjesma prema ocjeni akreditiranih novinara - LORENA - Jedno bez drugog

Najbolja pjesma Festivala prema odabiru hrvatske dijaspore - MLADEN GRDOVIĆ - Vilo moja sva u bilom

Najizvođenija pjesma Festivala Split 2021. prema izviješću ZAMP-a - CAMBI, TBF feat. ST KOKE - Bambina

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.