Hrvatski radio

Radio Split

„Manje oružja- manje tragedija“

22.12.2018.

14:25

Autor: VR

„Manje oružja- manje tragedija“

„Manje oružja- manje tragedija“

Foto: - / -

U tijeku je akcija "Manje oružja - manje tragedija“ u sklopu koje građani mogu prijaviti i dragovoljno predati sve vrste oružja i ubojitih sredstava. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak sukladno Zakonu o oružju.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već kontaktirajte policiju na broj 192. Na Vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Također upozoravamo legalne posjednike oružja, da isto čuvaju na zakonom propisani način, kako bi se spriječile neželjene posljedice po građane i imovinu, stoji u priopćenju za javnost MUP-a.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.