Hrvatski radio

Radio Split

Matea Kolovrat osvojila zlato na Olimpijskim igrama gluhih

09.05.2022.

08:59

Autor: Sandro Deak, Radi Split

Matea Kolovrat

Matea Kolovrat

Foto: TK Marjan / TK Marjan

Sjajne vijesti stigle su iz Brazila s Olimpijskih igara gluhih gdje je Matea Kolovrat osvojila naslov olimpijske pobjednice u kategoriji +67 kilograma. Tako je taekwondo klub Marjan na neki način dosegnuo slični uspjeh kao i u Tokiju na Olimpijskim igrama čujućih, gdje su prve dvije medalje za Hrvatsku bile upravo iz tog taekwondo kluba. Prva dva odličja iz Brazila iz Caxias do Sula ponovno odlaze u Split, zlato Matee Kolovrat i srebro Petre Goleš koje je vodio trener Veljko Laura Šišo.


Matea Kolovrat je ovim zlatom ujedinila naslove svjetske prvakinje, europske prvakinje te sada i olimpijske pobjednice. U prvom kolu je s 28:0 prekidom slavila protiv Iranke Maryam Rahimi, u drugom je bila bolja od Lee Dasom iz Koreje, također s 28:0 dok je finalnu borbu Turkinji Seker Selver prepustila 5 bodova i do naslova olimpijske pobjednice otišla pobjedom 30:5. Tri nadmoćne pobjede s ukupnom bodovnom razlikom 86:5 protiv tri taekwondo velesile Irana, Koreje i Turske dovoljno govore o tome koliko je Matea spremna stigla u Brazil. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.