Hrvatski radio

Radio Split

Među nominiranima za Večernjakovu ružu i novinar Radio Splita

01.02.2019.

08:55

Autor: RS

Među nominiranima za Večernjakovu ružu i novinar Radio Splita

Među nominiranima za Večernjakovu ružu i novinar Radio Splita

Foto: - / -

Hrvatska radiotelevizija predvodnica je u nominacijama za još jednu medijsku nagradu. Riječ o najstarijoj medijskoj nagradi – Večernjakovoj ruži, koja je s ''cvjetanjem'' počela prije 25 godina. Od 7 kategorija, HRT se nalazi u svakoj, osim u kategoriji Glazbenik godine, s ukupno 15 nominacija.

Među nominiranima za RADIJSKU OSOBU GODINE – HRT ima čak tri nominacije: Jadran Marinković, iz Radio Splita - urednik emisije ''Sridom u sridu'' i ''Auspuha'', ostat će zapamćen kao osoba kojoj su se građani obraćali tražeći pomoć ili su samo htjeli dati si oduška, a legendarnu ''Pomorsku večer'' vodio je više od 35 godina i postao jedan od njezinih zaštitnih znakova (RUZA2018 23).., zatim Robert Ferlin, omiljeni glas Radio Rijeke svakog petka donosi nove pohvale i kritike službama koje to zaslužuju i zbog toga uživa veliku popularnost (RUZA2018 22).., te zvijezda Drugog programa HRA Frano Ridjan, koji uz javljanja s terena, svojom pozitivom uveseljava slušatelje (RUZA2018 24)

Za TV OSOBU GODINE – Hrt ima dvije nominacije: naš voditeljski dvojac iz hvaljene ''A – strane'' Duško Ćurlić i Ivan Vukušić (RUZA2018 12) te Marko Šapit, koji se istaknuo originalnim vođenjem emisije “Zabivaka” te komentiranjem maratonskog prijenosa dočeka vatrenih (RUZA2018 15).

U kategoriji GLUMAČKO OSTVARENJE GODINE – tri su od pet glumaca iz HRT-ovih projekata: Dragan Despot, ''Novine'' (RUZA2018 31), Nives Ivanković, ''Novine'' (RUZA2018 33) te Borko Perić u filmu ''Osmi povjerenik'' (RUZA2018 34)

Za TV EMISIJU GODINE – konkuriraju dva izvorna HRT-ova formata ''A – strana'' koja je, kako je žiri istaknuo, produkcijski jedan od najboljih glazbenih show-ova koji smo imali priliku vidjeti na malim ekranima posljednjih godina i otkrila nam je brojne nepoznate detalje o slavnim glazbenicima (RUZA2018 51), te ''Zabivaka'' najgledanija sportska emisija u povijesti HRT-a, koja je cijelo ljeto donosila svježe informacije sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji (RUZA2018 54).

Za RADIJSKU EMISIJU GODINE – HRT predvodi s tri nominacije: ''Hrvatski naš svagdašnji'', Radio Sljeme - ova obrazovna emisija posvećena je hrvatskom standardnom jeziku, u kojoj stručni suradnik doc. dr. Marko Alerić i urednica Anamarija Knezović Kaurić ponedjeljkom pozivaju sve na druženje uz “jezične brige” (RUZA2018 62), zatim ''Music Pub'', HR 2 - emisija premijerno predstavlja domaća glazbena izdanja, donosi recenzije, komentare, reportaže, kritike glazbenih događaja, a emitira se ponedjeljkom od 14 do 16 sati na HR 2 (RUZA2018 64) te već kultni ''Poligraf'' HR 1, aktualna politička emisija koja obrađuje najvažniji događaj tjedna uživa veliku slušanost. U njoj sudjeluju relevantni gosti iz političkog i javnog života. Emisiju uređuju i vode Jasmina Popović i Mislav Togonal (RUZA2018 65)

Za NOVO LICE GODINE – nominirana je Nadia Cvitanović i za ulogu u filmu ''Osmi povjerenik'' koji je stigao i na hollywoodsko kino platno kao naš predstavnik u nominacijama za nagardu Oscar (RUZA2018 72) te novinar IMS HRT-a Andrej Rašljanin, kojega osim po brojnim izvještajima ispred Banskih dvora ili zagrebačkih ulica, gledatelji pamte sa središnjeg zagrebačkog trga s fešti koje su se održavale nakon nogometnih utakmica naše reprezentacije na SP-u (RUZA2018 74)

Na manifestaciji koja će se održati 22. ožujka u zagrebačkom HNK dodijelit će se nagrade najvažnijim i najpopularnijim osobama iz javnog života Hrvatske, TV osobama, ali i onima koji su svojim ostvarenjima obilježili godinu za nama.

Podržite zaposlenike i predstavnike HRT-a svojim glasom do 15. ožujka 2019. do 10 sati (glasanje je u jednom krugu) na tri načina: sms-om, telefonskim pozivom i kuponom iz novina.

 

Galerija
Jadran Marinković   foto:Pixsell, Foto: -/-
Večernjakova ruža, Foto: -/-Jadran Marinković      Foto:Pixsell, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.