Hrvatski radio

Radio Split

Međunarodna policijska suradnja: tijekom sezone u Splitsko-dalmatinskoj županiji policajci iz deset zemalja

04.07.2022.

14:11

Autor: HRT Radio Split, Ivan Perdijić

Međunarodna policijska suradnja

Međunarodna policijska suradnja

Foto: MUP / MUP

Sigurnost je jedan od ključnih elemenata naše zemlje kao jake turističke destinacije. Stoga policija već dugi niz godina provodi projekt "Sigurna turistička sezona" u sklopu kojeg tijekom ljeta na našoj obali borave strani policijski službenici. Tako će na širem području Splita i ovog ljeta bili strani policajci iz Italije, Francuske, Južne Koreje, Poljske, Slovačke, Češke, Bosne i Hercegovine, Njemačke te njihove pokrajine Bavarske. Bit će raspoređeni u policijske postaje i gradove gdje ljetuje najveći broj gostiju iz njihovih zemalja. 

Evo što su o dugogodišnjem projektu MUP-a "Sigurna turistička sezona" – kazali voditelj poslova prevencije u splitskoj policiji Paško Ugrina te prvi čovjek splitske policije Slobodan Marendić:


Paško Ugrina i Slobodan Marendić

Strani policajci u Splitu

Strani policajci u Splitu

Foto: MUP - PUSD / MUP - PUSD

 Predstavljajući se strani su policajci istaknuli kako se raduju radu i boravku u Hrvatskoj. Neki od njih dobro govore naš jezik i već su bili u Hrvatskoj, a nekima je ovo prva međunarodna suradnja:

Strani policajci

Split

Split

Foto: split.hr / split.hr

Stanje javnog reda i mira u povijesnoj jezgri Grada Splita ove je sezone gotovo svakodnevna tema u medijima koji objavljuju fotografije neprimjerenog ponašanja mladih gostiju noću. Kritički se propituje rad policije i drugih službi. Možda je sve to što se događa i turizam kakav imamo u ovom trenutku nadrastao u organizacijskom smislu sve službe koje imamo – kaže prvi čovjek splitske policije Slobodan Marendić:


Policija o javnom redu i miru u staroj gradskoj jezgri

Grad će biti pun mladih gostiju i u vikendu pred nama. Naime od 8. do 10. srpnja Split je domaćin još jednom izdanju ULTRE - festivala elektroničke glazbe. Prethodnih godina nije bilo ozbiljnijih incidenata – poručio je prvi splitski policajac Slobodan Marendić:


Ultra Marendić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.