Hrvatski radio

Radio Split

Ministar Kliman: 4,6 milijuna kuna za turističke projekte

03.08.2016.

15:19

Autor: Marino Marinčić, SDŽ

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministar turizma Anton Kliman danas je boravio u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje se u Splitu susreo sa županom Zlatkom Ževrnjom, s kojim je razgovarao o novim turističkim projektima te budućem razvoju turizma u županiji.

Investicije su jedan od temelja daljnjeg razvoja hrvatskog turizma, a upravo se u Splitsko-dalmatinskoj županiji događa jedan od najvećih investicijskih ciklusa u turizmu. Također, razvijaju se i turističkih proizvodi i stvaraju kreativne ponude čiji se doprinosi već sada počinju vidjeti kroz odlične rezultate u turističkom prometu, a siguran sam i prihodima koji će se ostvariti. To je odličan poticaj za daljnji razvoj turizma u Splitsko-dalmatinskoj županiji koja ima zaista ogroman turistički potencijal i na obali, ali u zaleđu.“ istaknuo je ministar turizma Anton Kliman.

Nadalje, ministar turizma Anton Kliman danas je u Podstrani u Hotelu Split potpisao ugovore s korisnicima programa Konkurentnost turističkog gospodarstva za područje Splitsko-dalmatinske županije. Ministarstvo turizma u sklopu programa „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ dodjelilo je ukupno 4.605.766 kuna za 101 projekt s ovog područja.

Programom Konkurentnost turističkog gospodarstva financira se ulaganja u povećanje kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoj novih i inovativnih turističkih proizvoda u destinaciji, internacionalizaciju poslovanja, održivi razvoj, diversifikaciju ponude, korištenje novih tehnologija i druge aktivnosti u cilju produljenja sezone, očuvanja radnih mjesta, novog zapošljavanja, rasta i razvoja turističkog gospodarstva.

Program dodjele bespovratnih potpora sastavljen je od mjera, od kojih svaka ima različitu namjenu sufinanciranja. Korisnici sredstava su subjekti malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge), obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge te fizičke osobe – privatni iznajmljivači.

Hrvatski turizam ostvaruje odlične rezultate, a kroz ovaj program želimo postaviti temelje za nastavak rasta i približiti nas cilju ulaska među 20 najkonkurentnijih destinacija. Današnji gosti traže raznoliku i kvalitetnu ponudu, a upravo kroz ove mjere stvaraju se kvalitetne ponude koje su u skladu sa svjetskim turističkim trendovima.“ naglasio je ministar turizma Anton Kliman.

Osim toga, ministar turizma Anton Kliman je tijekom svog boravka u županiji posjetio i Bol na otoku Braču gdje je obišao turističke projekte tvrtke Bluesun hoteli.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.