Hrvatski radio

Radio Split

Ministar Kuščević posjetio grad Vis

07.09.2016.

14:38

Autor: B. Mitraković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević boravio je u radnom posjetu Visu. Ministar Kuščević i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Goran Bradić obišli su u pratnji gradonačelnika Ive Radice buduću lokaciju izgradnje stanova POS-a u predjelu Luka.

Grad Vis jedna je od rijetkih otočnih jedinica lokalne samouprave koja se odlučila na gradnju stanova iz Programa POS-a. Ministar Kuščević je s gradonačelnikom Radicom podijelio svoja iskustva kada je kao načelnik općine Nerežišća vrlo uspješno proveo projekt izgradnje višestambene zgrade u sklopu Programa POS-a. Ti stanovi i danas vrijede kao vrlo kvalitetno i estetski uspješno arhitektonsko i građevinsko rješenje.

Nakon što je Grad Vis ustupio i opremio zemljište i pripremio idejno rješenje može se pristupiti pripremi dokumentacije za gradnju. Uz, u prvoj fazi planiranih 22 stana POS-a, Grad Vis planira i nove lokacije za dodatne projekte POS-a.

Grad Vis ulaže velika sredstva u uređenje komunalne infrastrukture kako bi svoj grad učinio privlačnim mjestom za život i turizam. U tom je pravcu dobio i potporu Ministarstva koje ove godine sufinancira projekt uređenja komunalne infrastrukture u naselju Rukavac s 300 tisuća kuna.

Obišli su i radove na obnovi Hrvatskog doma u vrijednosti od milijun kuna te potom i kulturni centar kojeg obnavlja Grad Vis uz sufinanciranje Vlade s 1,1 milijun kuna. Gradonačelnik je ministra upoznao i s drugim planiranim projektima kao što su: izgradnja sportske dvorane srednje škole, vatrogasnog doma, gradske tržnice.

Ministar je naglasio da je potpora neupitna jer je Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja za sufinanciranje projekata općina i gradova kojima se povećava komunalni standard ove godine izdvojilo 31 milijun kuna, što je veliko povećanje u odnosu na prethodne godine kada je bilo izdvajano oko 6 milijuna i najbolji dokaz da Vlada doista želi ravnomjeran razvoj cijele Hrvatske.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.