Hrvatski radio

Radio Split

Ministar turizma Kliman u Kaštelama

22.09.2016.

12:50

Autor: Dijana Putnik

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministar turizma Anton Kliman, u društvu vlasnika Marine Kaštela, Josipa Berketa, gradonačelnika Kaštela Ivana Udovičića i dožupana Ante Šošića, jutros je posjetio Marinu Kaštela i sudionike 22. Flote mira – Mirno more, te ih na brodu lučke kapetanije ispratio na njihovu daljnju plovidbu.

Ministar Kliman razgovarao je o ostvarenim turističkim rezultatima postignutim tri i po mjeseca prije kraja godine.

Nezaobilazna tema razgovora bio je i domaći turistički promet. Kako je ministar rekao 98 posto turističkog prometa odnosi se na Jadran, dok na kontinent otpada tek dva posto, a od tih dva posto polovina je u Zagrebu.

Na pojedine najave o razvoju turizma za mlade, pitanje hoće li se Ultra i dalje održavati u Splitu, te najnovija najava investicijskog poduhvata Brada Pitta u Hrvatskoj, ministar je rekao:

Problem turizma u Hrvatskoj je činjenica da Ministarstvo turizma nije struktuirano kako treba, kazao je ovom prilikom ministar, osvrnuvši se na nautički turizam i druge vrste turizma kojima Ministarstvo kojem je on na čelu, nije resorno ministarstvo

A na pitanje novinara hoće li on biti ministar turizma i u novoj Vladi, Kliman je kroz šalu kazao da u Hrvatskoj postoji 4,5 milijuna mogućih kandidata za tu funkciju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.