Hrvatski radio

Radio Split

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture nagradilo Pomorsku večer

08.12.2017.

13:22

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Emisiju Hrvatskoga radija, Pomorsku večer, na opatijskim Danima hrvatskoga pomorstva i unutarnje plovidbe u povodu 65. obljetnice emitiranja nagradilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture RH, a plaketu je urednicima dodijelio ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković

Pomorska večer Hrvatskoga radija (HRT – HR) jedna je od najdugovječnijih emisija u hrvatskome radijskom eteru, a tijekom godina postala je jednim od vrsnih kroničara pomorske i ribarske djelatnosti u Republici Hrvatskoj i svijetu. Njezini urednici ističu kako je emisija redovito promicala i pomorsku kulturu, hrvatske obrazovne i muzejske ustanove, tematske izložbe i povijesno-obrazovne aktivnosti kulturnih ustanova u vezi s pomorstvom.

Tijekom prošlih godinu dana emisija Pomorska večer višestruko je nagrađivana. Dobitnica je Večernjakove ruže 2016. u kategoriji Radijska emisija godine i nagrade Sindikata pomoraca Hrvatske Plava vrpca Vjesnika, a jedan od urednika Pomorske večeri Jadran Marinković nedavno je dobio i nagradu Slobodne Dalmacije za životno djelo u novinarstvu Joško Kulušić.

Emisija Pomorska večer na rasporedu je svakoga ponedjeljka na Prvome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 1) s početkom u 20.15, a dostupna je i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.