Hrvatski radio

Radio Split

Miro Gavran gostuje na splitskom Sveučilištu

10.12.2021.

10:41

Autor: Sveučilište Split

Miro Gvran

Miro Gvran

Foto: Facebook profil / Facebook

Sveučilište u Splitu poziva na književni susret s književnikom Mirom Gavranom, predsjednikom Matice hrvatske koji će se održati 10. prosinca 2021. godine u 19 sati u Sveučilišnoj galeriji, Ruđera Boškovića 31. Split. Gavranova djela prevedena su na više od četrdeset jezika. Najizvođeniji je suvremeni hrvatski autor čiji su kazališni komadi ostvarili više od četrdeset kazališnih premijera u zemlji i inozemstvu.

Ovom prilikom studentima Sveučilišta i splitskoj publici Miro Gavran predstavit će svoja dva recentna izdanja – roman inspiriran Marulićevom Juditom „Judita“ (2021., Mozaik knjiga) i „Odabrane drame – 2001.-2021.“ (2021., Mozaik knjiga).

Ulomak iz romana „Judita“ interpretirat će kazališna, filmska i televizijska glumica Mladena Gavran.

Na susretu će se razgovarati o temama iz njegova djela, društvenom i egzistencijalnom okviru njegove naracije i inspiracije, napose o ženskim likovima o kojima progovara u svom djelu. Također, bit će riječi o aktualnom stanju suvremene hrvatske književnosti, izdavaštva, mogućnostima i perspektivama mladih autora, položaju (hrvatske) umjetnosti pisane riječi, književnoj teoriji u europskom kontekstu. (suvremenom) svijetu te o drugim pitanjima od mogućeg interesa publike.

Događaj će biti održan uz poštivanje aktualnih epidemioloških mjera.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.