Hrvatski radio

Radio Split

Mjesec dana Solin Winterfesta u Solinu

02.01.2018.

10:44

Autor: RS, TZ Solin

Mjesec dana Solin Winterfesta u Solinu

Mjesec dana Solin Winterfesta u Solinu

Foto: - / -

S iznimno uspješnim turističkim rezultatima, porastom od 37 % u broju noćenja (64.998) i 42 % u broju dolazaka (22.306) u 2017. godini u odnosu na 2016. godinu, Grad Solin i Turistička zajednica najavljuju novi “SOLIN WINTERFEST” koji će se održati od 14. siječnja do 14. veljače 2018. godine.

Projekt se provodi u partnerstvu s Javnom ustanovom u kulture Zvonimir, Gradskom knjižnicom Solin, Centrom za djecu, mlade i obitelj i ostalim dionicima u kulturi i turizmu grada Solina.

Riječ je o projektu zimskog festivala, jedinog takvog u županiji, koji se drugu godinu organizira u Solinu, a koji kroz 4 različite teme (VODA, MILOST, NASLIJEĐE I LJUBAV) prikazuje svu kulturnu, prirodnu i vjersku baštinu grada Solina kako sugrađanima i posjetiteljima okolnih gradova, tako i turistima te kao najmlađi grad u RH ukazuje na važnost obitelji i života. Dakle osim edukacije svojih sugrađana (djece i odraslih) te osmišljavanja kulturnih sadržaja u toku zimskih mjeseci, ovaj projekt je zamišljen i s ciljem razvoja turističke ponude vansezone i pozicioniranje grada Solina  kao destinacije koja živi 365 dana u godinu, sukladno strateškim ciljevima razvoja turizma u RH.

Program Solin winterfesta se sastoji od 22 događanja (radionice, povijesne interpretacije, tematski razgledi, plesnjaci), koji će se održavati u zatvorenim prostorima grada Solina, od Gašpine mlinice, Restorana Gašpić, hotela President i Salona palace, Javne ustanove u kulture Zvonimir, arheološkog lokaliteta Salona, GK Solin te Centra za djecu mlade i obitelj.

Detaljan program događanja je na priloženom plakatu, a ulaz na sva događanja je slobodan osim za događanja Abba party i Lovački party gdje je organizator Restoran Gašpić u suradnji s TZ grada Solina.

Za događanja označena zvjezdicom potrebno je najaviti se u TZ grada Solina tjedan dana prije početka održavanja događanja. Ukoliko se radi o djeci čiji je posjet već najavljen putem OŠ i vrtića, nije potrebna dodatna najava sudjelovanja u TZ Solin.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.