Hrvatski radio

Radio Split

Mjesni odbor Budimiri kod Trilja organizira svečanu proslavu blagdana Gospe od Ružarija

27.09.2022.

13:29

Autor: Denis Šabić

Damir Ivančević-Budimiri

Damir Ivančević-Budimiri

Foto: Denis Šabić / HRT Radio Split

Proslava će se upriličiti u nedjelju, 2. listopada uz procesiju i svečanu svetu misu, a poslijepodne od 15 sati održat će se pučko druženje u kojem će nastupiti Filomena i band s duhovnim melodijama, uz goste pjesnika Dinka Baraća i popularnog pjevača Johnnya Gitare koji će promovirati nedavno snimljenu pjesmu posvećenu Gospi od Ružarija. Glazbu je napisao i pjesmu ispjevao sam Johnny , na tekst gospodina Baraća. 

Johnny Gitara

Johnny Gitara

Foto: youtube.com / youtube.com

Dinko Barać-pjesnik

Dinko Barać-pjesnik

Foto: Privatna zbirka / Privatna zbirka

Prisjetimo se kako je od prije dvije godine vjernički puk župe Gospe od Ružarija u Budimirima na euharistijskom slavlju koje je predvodio splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić( sada u miru) koji je posvetio tada novi oltar u župnoj crkvi.

Trilj

Trilj

Foto: HRT / HRT

Važno je istaknuti kako je oživljavanje nebeske zaštitnice i pučku svečanost u Budimirima od prije 11 godina u sadašnjost vratio i osmislio predsjednik mjesnog odbora i dragovoljac Domovinskog rata Damir Ivančević. I ovakve povijesne vrijednosti i baštinske manifestacije su pod okriljem grada Trilja i Splitsko-dalmatinske županije i doprinose oživljavanju ruralnih područja zagore.

 

Gospa od Ružarija

Gospa od Ružarija

Foto: Udruga Gospa od Ružarija / Udruga Gospa od Ružarija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.