Hrvatski radio

Radio Split

Mjuzikl "Kad su šutjela zvona" fra Šimuna Šite Ćorića

19.09.2022.

10:54

Autor: Denis Šabić

fra Šimun Šito Ćorić

fra Šimun Šito Ćorić

Foto: hkm.hr / hkm.hr

Ovo djelo u trajanju cjelovečernjeg filma provodi nas kroz mučenička vremena našeg naroda i posebice Katoličke Crkve kroz četiri-pet stoljeća turske okupacije i zuluma nad hrvatskim narodom, kojih se, nažalost, još nismo potpuno riješili kazao je uvodnim riječima autor koji se godinama bavi glazbom, pjesmama, a kao profesor predaje na nekoliko  Sveučilišta u Hrvatskoj i susjednoj BiH.

Intervju-fra Šimun Šito Ćorić

Mjuzikl ‘KAD SU ŠUTJELA ZVONA’ okupio je više od stotinu sudionica i sudionika, amatera i profesionalaca s područja glazbe, glume, plesa i filma, kako iz Švicarske tako i iz domovine. Od imena glazbenika tu nalazimo i ona kao što su Mate Bulić, Ana Badrov, don Dragan Filipović, Frane Vugdelija, Dražen Žanko, Magdalena Koštroman, Matej Mudrovčić, fra Radovan Ćorić i mnogi drugi. Glazbene aranžmane potpisuje nekoliko aranžera, a najviše Tino Mostak, tekst i glazbu fra Šito, a video majstorije Matijas, Benjamin i Zvonko Knežević iz studija Lučko u Zagrebu.


Mjuzikl" Kad su šutjela zvona"

Mjuzikl" Kad su šutjela zvona"

Foto: hkm.hr / hkm.hr

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.