Hrvatski radio

Radio Split

Mostovci protiv zataškavanja vršnjačkog nasilja, otkaz profesorici Zrinki Perković Dodig

29.05.2023.

18:33

Autor: Mladen Vuković

Osnovna škola Strožanac

Osnovna škola Strožanac

Foto: HRT / HRT

Pred Osnovnom školom Strožanac u Podstrani održan je miran prosvjed roditelja petog razreda te škole nakon što tri dana nisu puštali djecu u školu u kojoj se provodi vršnjačko nasilje. Navodno je jedan petaš prijetio učeniku, razrednica je sve prijavila policiji, a ravnateljica škole je joj dala izvanredni otkaz ugovora o radu u toj školi, zbog njezinih drugih propusta.

Podržavajući nultu toleranciju na svako nasilje, ne želimo da se zataškava vršnjačko nasilje u školi - kazao je na susretu s novinarima županijski vijećnik Mosta Ante Popović, a saborski zastupnik Nikola Grmoja najavio je da će postavizi i zastupničko pitanje ministru Fuchsu o tom slučaju. Poslušajmo reportažni zapis:

OŠ Strožanac

Nikola Grmoja i Ante Popović daju izjave

Nikola Grmoja i Ante Popović daju izjave

Foto: HRT / HRT

Poslijepodne je održana sjednica Školskog odbora OŠ Strožanac na kojoj je glasovima 5:2 potvrđen izvanredni otkaz ugovora o radu razrednici profesorici hrvatskog jezika dr. sc. Zrinki Perković Dodig. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.