Hrvatski radio

Radio Split

MUĆ: Završena obnova zapuštene zgrade nekadašnjeg društvenog doma

28.09.2022.

14:54

Autor: HRT Radio Split, Ivan Perdijić

REVITALIZACIJA BROWNFIELD OBJEKTA U MUĆU

REVITALIZACIJA BROWNFIELD OBJEKTA U MUĆU

Foto: HRT - RADIO SPLIT / HRT - RADIO SPLIT

Općina Muć uspješno je privela kraju još jedan projekt za koji su veliki dio novca dobili iz EU fondova. Završen je projekt i obnove i uređenja nekadašnjeg društvenog doma u Donjem Muću, koji se nalazi preko puta Osnovne škole. U obnovljenim prostorima uređeno je među ostalim i nekoliko dvorana te su stvoreni uvjeti za odvijanje edukativnih, kulturnih i izložbenih aktivnosti koja valoriziraju prirodnu baštinu ne samo općine Muć, već i šireg područja. Svoje mjesto za rad pronaći i brojne udruge s područja općine. U obnovljenom prostoru će djelovati i Edukacijski centar georaznolikosti – koji će urediti Prirodoslovni muzej Split. Vrijednost projekta je oko 8 milijuna kuna – rekao nam je načelnik općine Muć Filip Stupalo. 

Filip Stuaplo - načelnik općine Muć

Dvorana

Dvorana

Foto: HRT RADIO SPLIT / HRT RADIO SPLIT

Kako je zamišljen Edukacijski centar georaznolikosti, što će građani u njemu moći vidjeti i koliko je geološki uopće vrijedno i poznato područje Muća – pojasnio je Bože Kokan, viši kustos u Prirodoslovnom muzeju Split:


Bože Kokan

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.