Hrvatski radio

Radio Split

Na splitskoj Rivi održan prosvjed osoba s invaliditetom i roditelja djece s poteškoćama u razvoju

15.12.2022.

13:56

Autor: HRT - Radio Split

Prosvjed Riva

Prosvjed Riva

Foto: RADIO SPLIT / HRT

Na splitskoj Rivi točno u podne, održan je prosvjed osoba s invaliditetom i roditelja djece s poteškoćama u razvoju koji od Vlade traže donošenje Zakona o inkluzivnom dodatku, Zakona o osobnoj asistenciji te brzo osiguranje pomoći i podrške roditeljima djece s teškoćama u razvoju. Razlog prosvjeda je nacrt Zakona o osobnoj asistenciji koji je u javnoj raspravi prema kojem, ako se usvoji, djeca čiji roditelji imaju status njegovatelja bi mogli izgubiti prava na osobnog asistenta. Prosvjed je organizirala Udruga obitelji djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom - Sjena uz suradnju s splitskom Udrugom osoba s invaliditetom "Vjeruj i djeluj". U isto vrijeme održavanja splitskog prosvjeda, prosvjed se održao i u Zagrebu na Markovu trgu. Govore predsjednik Udruge Vjeruj i Djeluj, Andrija Lipanović i majka odrasle osobe s autizmom, Snježana Kerum.


Prosvjed Riva

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

U središtu dana

Mozaična informativna emisija o aktualnim temama u gradu Splitu, Splitsko-dalmatinskoj županiji, Hrvatskoj i svijetu, od 11,05 do 15 sati. Sadrži i specijalizirane rubrike Sport nakon 13 sati i Kulturni kažiprst nakon 14 sati...

Poslušajte u Slušaonici