Hrvatski radio

Radio Split

Nacionalne i etničke manjine u našoj zajednici

26.02.2019.

14:38

Autor: Vesna Relić

Nacionalne i etničke manjine u našoj zajednici

Nacionalne i etničke manjine u našoj zajednici

Foto: - / -

tema je u kojoj će sudjelovati učenici IV. gimnazije "Marko Marulić" i Škole za dizajn grafiku i održivu gradnju - Škola ambasadora Europskog parlamenta. Na panel diskusiji, u srijedu, 27. veljače, u Gradskoj knjižnici „Marko Marulić“ Split sudjelovat će i predstavnici nacionalnih i etničkih manjina

u našoj zajednici: Edin Nurkić - predsjednik Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Splita, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine grada Splita, predsjednik KDB "Preporod" Split; Alessandro Muracchioli – potpredsjednik Comunità Degli Italiani Spalato (Zajednica Talijana Split), te Marina Kuzmanić Petreš - viša savjetnica iz Ureda grada Splita). 

U programu sudjeluje predstavnik bošnjačke manjine Salko Šemović koji će otpjevati sevdah - bosansku narodnu pjesmu i mlada bilingualna predstavnica talijanske nacionalne manjine Muracchioli koja će predstaviti poeziju Giosue' Carduccija kroz pjesmu San Martino.

Cilj je predstavljanje i bolje razumijevanje pitanja nacionalnih i etničkih manjina općenito a osobito u našoj zajednici te međusobnog odnosa sa sugrađanima i lokalnim i regionalnim vlastima.

Početak je u 18,30 sati, na adresi Ulica Slobode 2.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.